logo

Evenredig van allround ICT-er Jolmer Tilstra is gevestigd in Dokkum.

Klanten kunnen hier terecht voor ICT-zaken, maar ook voor de ontwikkeling van en ondersteuning op diverse software en apps, internetdiensten en grafische vormgeving.

Wilt u kennismaken? Lees dan dit interview.

Contact

Een interview met Jolmer Tilstra van Evenredig

Door Tineke Admiraal van bureau 'Tekst en Taal'

Jolmer Tilstra
Op een zonnige, warme ochtend stap ik binnen bij Evenredig, het bedrijf van rasechte Dokkumer Jolmer Tilstra. Evenredig is sinds februari 2011 officieel in Dokkum gevestigd aan de Beurtvaart. Een ruime werkvloer, overzicht en rust zijn de eerste indrukken, alhoewel hier enorm veel gebeurt. Dat zal me snel duidelijk worden.

Als we aan de vergadertafel zitten, steekt Jolmer enthousiast van wal: "Over de naam van mijn bedrijf heb ik goed nagedacht. Ik kwam uit op 'Evenredig'." Evenredigheid is een wiskundige term, waarmee een bijzonder verband tussen twee grootheden wordt aangeduid. Jolmer houdt van verbanden leggen; in strategisch opzicht, tussen zaken maar vooral tussen mensen onderling, kom ik gaandeweg het interview achter. Best een bijzondere eigenschap voor een ICT-er.

"Ik ben thuis in veel verschillende vakgebieden en vanuit mijn interesses en nieuwsgierigheid breed onderlegd. Zo kunnen klanten hier terecht voor algemene ICT-zaken, maar ook voor de ontwikkeling van en ondersteuning op diverse software en mobiele apps, internetdiensten en grafische vormgeving. We verkopen geen nee of dat-kan-niet." De klantenkring strekt zich uit van heel Friesland tot Utrecht en er is zelfs een vaste klant in Duitsland.

Een levensmotto waar Jolmer zich aan houdt: zelfontwikkeling. "Hier houden we ons niet alleen met de bestaande ICT-zaken bezig, maar zoeken we ook proactief naar nieuwe, te ontwikkelen zaken." Zo heeft Jolmer 'Portique' ontwikkeld (een handig aanbelsysteem met eenvoudige touchscreenfuncties voor flatgebouwen en bedrijvencentra. red.). "Ik ben altijd alert op nieuwe ontwikkelingen. Als ik iets interessant vind, dan verdiep ik me er net zo lang in tot ik het begrijp."

Naast het runnen van Evenredig is Jolmer ook voorzitter van de Dokkumer Modelvliegclub. Hij heeft met een collega-modelbouwer een vliegend model van de F-35 (de Joint Strike Fighter) gebouwd. "Ik ben een echte luchtvaartenthousiasteling." Door het F-35-modelproject heeft Jolmer goede contacten opgebouwd met het Ministerie van Defensie.

Tijdens dit gesprek heeft Jolmer zich laten kennen als een spontaan, sociaal, zeer gedreven, aimabel mens en non-conformistisch denker. Als ik dit uitspreek moet hij lachen: "Daar kan ik me helemaal in vinden! Ik houd ervan om buiten de kaders te denken en problemen op een gebruiksvriendelijke manier voor de klant op te lossen. Een werkbare oplossing en een tevreden klant... dat is mijn grootste motivatie."

Op mijn slotvraag waar hij over tien jaar denkt te zijn met Evenredig antwoordt Jolmer rap: "Er bestaat voor mij geen uitgestippeld carrièrepad. Een leven lang kennis vergaren, deze delen met anderen en mooie nieuwe dingen creëren, dat is mijn levenswerk. Ik prijs me gelukkig dat ik deze zaken allemaal met mijn bedrijf ten uitvoer kan brengen."

Wilt u eens kennismaken of langskomen? Check dan onderstaande links.

U bent van harte welkom!

Website: www.evenredig.nl
Facebook: facebook.com/evenredig
Twitter: twitter.com/evenredig
LinkedIn: linkedin.com/in/jolmertilstra

Interview: Tineke Admiraal van bureau 'Tekst en Taal'

Evenredig in het kort

Een overzicht van wat we zoal doen

 • ICT voor Microsoft en Mac

  We leveren en bieden ondersteuning op alle desktop- en serversoftware van Microsoft, Apple Macintosh en andere grote softwarefabrikanten.

 • Webdesign & Webdevelopment

  Al sinds de opkomst van het internet, ontwikkelen wij websites en webapplicaties. Wilt u een website, of applicatie in de cloud? Neem vrijblijvend contact met ons op.

 • Grafische vormgeving

  Door jarenlang actief te zijn in de grafische industrie, kennen we het vak door en door. Benieuwd wat we voor u kunnen creëren? Deel uw wens met ons, neem contact op.

 • Softwareontwikkeling

  Bij het leveren van een compleet assortiment van ICT-diensten, hoort ook de mogelijkheid tot het ontwikkelen van eigen applicaties. Bestaat het niet, dan maken we het voor u!

 • Mobiele Apps

  Naast het ontwikkelen van desktopsoftware, kunnen wij u ook ondersteunen bij het realiseren van uw mobiele app. Zowel voor Android als iOS, tegen zeer scherpe prijzen!

 • Elektrotechniek

  Vanuit de overgang van ICT, leveren wij ook diverse producten en diensten binnen elektrotechnische toepassingen, waaronder narrowcasting, camerabeveiliging en VoIP.